2013. augusztus 23., péntek

18. Fejezet

Sziasztok! Sajnálom, kimaradt pár hét, pedig már réges régen megírtam ezt a részt. A folytatáson még agyalok, de szerintem az is hamarosan felkerül. Meg szeretném köszönni a komikat és a díjat, amit hamarosan ki is teszek. A részhez csak annyit, hogy a vége egy kicsit megtévesztő de még nem lesz vége a történetnek.
Jó olvasást! xx.

Berohantam a házba valami éles dolgot keresni, elvégre is mi értelme van az életemnek?
Nem hiszem el, hogy tudott ennyire az orromnál fogva vezetni? Hogy hagyhattam ezt? Egyáltalán, hogy nem vettem észre, hogy nem is szeret? Az életemnek abszolút semmi értelme, minek is éljek amikor Ő nem is szeret? Jobb is lenne ha én nem lennék, Louis és Eleanor egyszerűen élnék a megszokott kis életüket, nélkülem.
A fürdőszoba felé vettem az irányt, egy pengét keresve, feltúrtam az összes fiókot, de nem találtam, a kezembe akadt Louis borotvája, itthagyta. Milyen ironikus lenne, ha éppen Louis borotvája végezne velem. - vizhangzott fejemben, akaratlanul is halvány mosolyt csalt az arcomra. Persze, mint egy szappanoperában, majd pont ilyen halált szeretnék magamnak.
Vidám életem volt, mindig én voltam aki feldobta a hangulatot, aki mindig meglátta a rossz dolgokban a jót, de ebben az elmúlt évben nem ezek a tulajdonságaim voltak rám a legjobban illőek.
Apró kezeim közé vettem a borotvát, sikeresen megvágva az ujjam. Felszisszentem, egy kicsit fájt, de azonnal elnyomta a szívemben tátongó űr fájdalmas visszhangzása.
- Hajrá Lana, menni fog! - suttogtam magamnak
Remegő kezem elindult a borotvával csuklóm felé, két centire megálltam, nem bírtam megtenni, még. Nem éreztem tisztességesnek, hogy csak úgy minden magyarázat nélkül öngyilkos legyek.
Feltrappoltam a szobámba, leültem a kis íroasztalomhoz, előkaptam pár lapot és egy tollat. Buzgón írni kezdtem. A sorok közt töbször is megremegett a kezem. Pár csepp könny mosta el a tintát a lapon. Végül kész lettem Eleanornak szánt levelemmel.

Kedves Eleanor! Sajnálom amit tenni fogok, tudom, hogy nem értesz meg. De nincs más lehetőségem.
Biztosan felmerül benned a kérdés, miért? Mert életem szerelme azt mondta nekem, hogy nem szeret és soha nem is szeretett. Ennél nagyobb fájdalmat nem is okozhatott volna.
De hogy ki is életem szerelme?
Louis, Louis Tomlinson. Sajnálom.
Tudod, amikor elmeséltük neked, hogy is találkoztunk egy kicsit elferdítettük a valóságot, igazság szerint, mi nem csak baráti viszonyban voltunk, sokkal több volt köztünk. Töbször is viszhangoztatta, szeret, de ezek szerint hazudott. Mikor rajtakaptál minket a buli másnapján csókolózni, akkor igazából előző este lefeküdtünk. És még csak most jön az igazi hátbaszúrás.
Miután elmentetek, Loui beállított, eggyütt töltöttük az egész hetet, bevallom őszintén nagyon élveztem. De amikor meghallotta, hogy neked áradozom Jaredről, kiakadt és a fejemhez vágta, miszerint sosem szeretett és itthagyott.
Sajnálom, hogy így alakult, így visszagondolva nagyon csúnya dolgokat műveltem a hátad mögött, meg sem érdemlem, hogy a barátod lehessek, sőt semmit sem érdemlek meg. Tudom hogy rettentően utálsz most, te is.
Köszönöm, hogy a barátod lehettem, és hogy kitartottál mellettem.
Lehetne egy utolsó kérésem? Bocsáss meg Louis-nak, felejtsetek el mindent, éljetek boldogan amíg csak éltek. Sok boldogságot! Lana xx.
Visszaolvasva, borzalmasan fogalmaztam, de a hüppögés meggátolt a koncentrálásban. Rettentően fájt a fejem a sok sírástól.
Pedig még hátra van a neheze - suttogta belsőm.
Louis is megérdemel egy normális búcsút. Nekiestem az ő levelének is. Közben magam elé képzeltem két gyönyörű íriszét, annyira valóságosan és mindenttudóan lebegett előttem, mintha a vesémbe látna. Egyre töbször visszhangoztak szavai a fejemben: "Sosem szerettelek. Akárhányszor mondtam is neked, még magamnak is hazudtam."
Lehunytam a szemem, nem bírtam tovább, lehajtottam a fejem, a világosbarna asztallapot keztem fixírozni, nyomon követtem szemeimmel a vékony ereket a fa felületén. Egy kicsit felhagyott a hüppögésem, újra az írásra koncentráltam.

Louis. Sajnálom. Legjobban azt szégyellem, hogy megvoltam győződve arról hogy szeretsz, tudod még mindig azzal nyugtatom magam, nem gondoltad komolyan. Azt várom, mikor esel be az ajtón kisfiúsan vigyorogva és közlöd, csak vicceltél. De nem teszed.
Azt sajnálom legjobban, hogy a világon vagyok, megnyugtatlak, ez nem lesz így sokáig, bizonyára mikor te ezt olvasod én már nem leszek.
Meg szeretném köszönni azt a sok szép emléket, amit tőled kaptam. De egy valamit ne felejts el, én szeretlek és mindig is szeretni foglak!
Szeresd Eleanort, vigyázz rá, nehogy elveszítsd. Sok boldogságot!
Szeretlek. Lana xx.

Minden sort komolyan gondoltam. Nem tudom pontosan megmondani, mi játszódik le bennem jelen pillanatban, fájdalom, fizikai és lelki egyaránt. Gyorsan írtam egy levelet még Kate-nek is.Gondosan borítékba csomagoltam a leveleket.
Kikészítettem az El-nek és Kate-nek szánt leveleket az ágyukra.
Felvettem a cipőm és egy kabátot. Utoljára körülnéztem a házban, de tudtam, még visszajövök. Lassan kisétáltam a házból, bezártam az ajtót. Sötét volt már kint, nem tudom pontosan hány óra fele járhat az idő, de éjfél már rég elmúlhatott.
Úgy döntöttem gyalog vágok neki az útnak Louis házához. Útközben volt időm gondolkozni. Mindent megterveztem csak azt nem hogyan fogom végrehajtani öngyilkossági kísérletem, ami sikerülni is fog. Eszembe jutott, hogy visszefelé véletlen kiugorhatok egy száguldó autó elé, de éjjel nem igazán járnak erre fele autók, maradtam a hosszú fájdalmas eljárásnál. Felvágom az ereimet.
Szépen ragyogtak a csillagok, volt két szorosan egymás mellett fénylő csillag, azok a mi csillagaink. Holnapra talán már én is egy fénylő csillag leszek az égen.
Lou házában még mindig égett a villany. Hangtalanul Louis postaládájába csúsztattam a levelet, majd futólépésben távoztam.
Átfagyva léptem be házamba, utoljára szemügyre vettem a nappali bőrkanapéját, a hatalmas tévéjét, a krémszínű szőnyegét, elbúcsúztam az alsó szinttől, majd komótosan a lépcsőfokokat számolva felfelé vettem az irányt, összesen tizenhét lépcsőfokot számoltam. Végigjártam a szobákat, utoljára hagyva a sajátomat. Lerogytam az ágyamra, üveges szemmel bámultam kifelé a fejemből, sós könnycseppek áztatták arcom. Végigpörgettem az összes közös emlékem Louis-val. Minden eszembe jutott. Az első találkozás. Az elválás. Az újra találkozás. A buli. Az együtt eltöltött majdnem egy hét. Az, hogy nem szeret. Minden.
Keservesen zokogva emlékeztem vissza. Felálltam a puha ágyamról, végigsimítottam azt a helyet ahol Lou szokott aludni. Éreztem parfümjének férfias illatát. Szemem a szobám fürdőszobájának ajtajára tapadt, itt az idő. Már hajnalodni kezdett. Kimérten a fürdő felé sétáltam, minden lépéstől kissebre szorult a gyomrom.
- Egyszerűen undorító amit most tenni készülsz. Nem éri meg. Semmi sem lesz jobb utána - suttogta a kisangyal a vállamon.
Elhalgattattam a kisangyalt, nem érdekel mit sugall felém, akkor is megteszem. Leültem a kád szélére, kezembe vettem a sötétkék borotvát, egy ideig néztem, hogyan csillannak meg a fények a pengén. Látásomat elhomályosította a szememben gyülekező könny, összeszorítottam a szemem, ennek köszönhetően egy könny cseppent a borotvára.
Hezitáltam, biztos, hogy megéri?
- Tedd meg Lana, már nincs visszaút. - utasítot a kisördög
Nem is tudom miért hallgattam rá, hirtelen felindulásból végighúztam a borotvát a csuklómon. Kibuggyant belőle a vér, szédülni kezdtem a vér szagától, sosem bírtam igazán a vért, mindig hányingerem volt tőle.
Remegő kézzel megejtettem a második, harmadik vágást az első vágás felett. Egyre csak nőtt a vágások száma, áttértem a másik kezemre. Nem éreztem mást, csak fájdalmat. Homályosodni kezdett előttem a kép, sok vért vesztettem már, remélhetőleg eleget, hogy elveszítsem az életem.
- Szeretlek Louis. - suttogtam végszó gyanánt.
Szédülésem felerősödött, fogott velem a világ, lehunytam a szemem. Elveszítettem az egyensúlyom, mint egy krumpliszsák úgy zuhantam a földre, a fejemen hatalmas ütés éreztem, éreztem, hogy valami meleg tócsa van alattam.
Kinyitottam a szemem, semmit nem láttam, csak homályosságot, homályból Louis arca rajzolódott, ki ahogy szerelmesen vigyorogva néz rám. Úgy éreztem eljött a vége. Lehunytam a szemem, örökre.

Remélem tetszett.
Komiba várom, szerintetek, hogy folytatódik a történet.

2013. augusztus 3., szombat

17.fejezet

Itt is a 17. Fejezet, nem fűznék hozzá semmit.
Jó olvasást!! xx.
Az egész hetem Louis-val töltöttem. Egyre jobban piszkált a tény, hogy én csak a második vagyok Louis-nál, hiszen El-t vállalja fel nyilvánosan.
Ma be kellett mennem egy fotózásra. Írtam egy cetlit az alvó Louis-nak, hogy elmentem egy fotózásra. Kimentem a garázsba, szép lassan kihajtottam az új BMW-mel a főútra és a fotóstúdió felé vettem az irányt. Még mindig nem szoktam meg az angol közlekedési rendszert. A 'rossz' oldalon kellett mennem, pedig nálunk Magyarországon jobb oldalon kell menni, itt minden fordítva van, bevallom ez néha összezavar.
A főnököm szerint ez lesz az eddigi pályafutásom legjobb fotózása, még egy meglepetés is vár ott. Egyre jobban furdalta az oldalam a kíváncsiság. Lehajtottam a parkolóba, kiválasztottam egy szimpatikus helyet, leállítottam a motort. Szép lassan eltipegtem a bejáratig.
- Jó reggelt - köszöntöttem kedvesen a recepciónál ülő nőt. - Lana Smith vagyok, a fotózásra jöttem.
- Második emelet, negyedik ajtó - közölte hidegen, fel sem nézett papírjai közül.
Sértőnek találtam viselkedését, rá se nézve végigsétáltam a liftig, elszomorodva néztem a "javítási munkálatok alatt" táblát. Lépcsőn kellett vonszolnom magam két teljes emeletet, nem mintha olyan megerőltető lett volna.
Épp időben érkeztem, egy székbe nyomtak és nekiestek megcsinálni a hajam. A sminkemmel hamar készen lettek, természetes sminket kaptam.
 A vakuk már nagyban villogtak amire elkészültem. Egy kreol bőrű, nagyon helyes, kigyúrt, fekete hajú, rabul ejtő barna szemekkel rendelkező férfi állt, a vakuk villogásai gyűrűjében  Úgy összességében egzotikus látványt nyújtott. Éppen végeztek azokkal a képekkel amelyikeken egyedül szerepel, kis szünet következett.
- Szia, Jared vagyok. - sétált felém vigyorogva, kivillantva vakítóan fehér fogait. - Te pedig biztosan Lana.
- Ho-honnan tu-tudod? - dadogtam zavaromban, régen jöttem ennyire zavarba, szerencse a 'vakolatnak' annyira, ismétlem annyira nem látszik a paradicsomhoz hasonlító színem.
Még szélesebben vigyorgott.
Próbáltam egyenletesebben lélegezni, lelassítva vadul dübörgő szívem dobogását.
- Folytatjuk. Lana, Jared álljatok ide. - mutogatott a fotós - Jared, te hátulról átkarolod Lanust.
Jared csendben teljesítette. Minden érintése után forrón izzó foltok maradtak.
- Lana, emelt meg egy kicsit az állad. Jared, lejjebb a vállad.
Ki nem állhatom ezt a fotóst, össze vissza ugráltat mindenkit, de viszont ő az egyik legjobb a szakmában.
A szünetekben kicsit jobban összeismerkedtem Jareddel, már nem voltan annyira zavarban a jelenlététől. Megtudtam, hogy eredetileg török származású, de egy ideje itt él Londonban. Megkérdeztem tőle, hogy ha már török, akkor tényleg lehet-e neki egyszerre több felesége, erre csak annyit mondott, hogy ő nem mohamedán vallású, tehát nem, sikeresen beégettem magam előtte.
- Szia, hazaértem! - kiabáltam, ahogy beléptem a házba.
- Szia édes - odajött, az ajtónak döntött és lágyan megcsókolt. Percekkel később a telefonom csörgése zavart meg. Eleanor neve villogott a kijelzőn.
Louis zavartan nézett, gyorsan kiszaladtam a hátsókertbe, leültem a medence mellé.
- Helló.
- Szia - sikkantott a túloldalról. - Nem unatkozol?
- Nem. Képzeld ma volt egy közös fotózásom egy sráccal, Jarednek hívják, fekete haja van és eszméletlenül jól néz ki.
- De jó. Azt hiszem ismerem őt. Hajrá szedd fel.
- Mindent megteszek ennek érdekében - vigyorogtam.
Pár másodpercnyi csend telepedett le közénk, de El hamar megszakította.
- Lana, Kate beszélni szeretne veled, adom. Szia. - átnyújtotta barátnőmnek a készüléket - Szia Lanuskám. - szólt bele vidáman
- Nemár - egy szemforgatással dicsértem becenevemet, utálom amikor így szólit. - Én is üdvözöllek Katalinka.
Szinte láttam magam előtt, ahogy elfintorodik magyarul ejtett neve hallatán.
Neki is elmeséltem, inkább áradoztam Jaredről. Nem is értettem mi ütött belém, hiszen én Louist szeretem, ez biztosan csak egy fellángolás szerűség, de ebben a pillanatban mindent megtennék azért, hogy csak itt legyen mellettem. Kate-nek ezt a Louis-ügyemet is elmeséltem, mire közölte, hogy ekkora hülyével, mint én még nem találkozott. Az után újra Jared volt a téma, újabb áradozásom közepedte egy hang zavart meg.
- Khm... - megfordultam, annyira meglepődtem, hogy kicsúszott a telefon a kezemből miközben megfordultam és amekkora szerencsém van egyenest a medencébe pottyant. - Ki az a Jared? - fújtatott
Nem válaszoltam, a csempét kezdtem komolyabban szemügyre venni, felfedeztem benne egy kicsi kék csillogást, közben végig azon rágódtam, hogy lehettem akkora hülye, hogy akkor áradozom Jaredről, amikor itt van Louis is, ráadásul ő a 'titkos' barátom, vagy valami ilyesmi. Húha, most mi lesz?
Léptek hangját hallottam kopogni egyre közelebb és közelebb. Két láb megállt előttem, még mindig nem néztem fel. Lassan leereszkedett hozzám, ujjait az állam alá csúsztatta, majd kényszerítette, hogy a szemébe nézzek.
- Még egyszer megkérdezem - kezdte higgadtan - Ki az a Jared?
Próbáltam félrenézni, szorítása egyre erősebb lett az államon, már szinte fájt is.
- Senki - suttogtam.
- Nem hallottam. - egyre durvább kezdett lenni, minden szónál közelebb hajolt.
Arcomtól már csak pár centi választotta el.
- Ne hazudj! - ordibálta
Kezdtem megijedni tőle, még sosem csinált ilyet. Csak nem fog megütni, elvégre nem ilyen. Egy kósza könnycsepp folyt végig arcomon egyenest Louis kezére, ezt követte a következő könnycsepp. Louis arca egyből meglágyult, de csak egy pillanatra, újra érzéketlen maszkba burkolózott arca.
- Most utoljára, ki az a Jared? - kérdezte harmadszorra, viszonylag nyugodtan
Jobbnak láttam elmesélni ki is az a Jared, mielőtt még valami hülyeséget csinál. Féltem.
- Ma volt egy közös fotózásom Jareddel, nagyon rendes srác.
- Tényleg? Csalódtam benned Lana. - rugaszkodott talpra - Nem ilyennek ismertelek meg, de tudod mi az igazság? - drámai szünetet tartott - Az hogy sosem szerettelek. Akárhányszor mondtam is neked, még magamnak is hazudtam.
Először nem fogtam fel igazán mit is mondott, de mire reagálhattam volna, már be is sétált a házba, majd hangos ajtócsapódással távozott.
Összetörtem.
Elfeküdtem a földön, nem bírtam visszatartani a kitörni készülő zokogásom, eddig még senki nem tört össze senki. Legszívesebben kiabáltam volna. Egy idő után már nem bírtam követni mennyi idő telhetett el azóta mióta Ő elment, idő mérésének a lehullott könnycseppjeimet használtam, valamikor elvesztettem a fonalat a számolásba. Nem is értettem, hogy tud ennyi könnyem elfolyni, egy tavat is meglehetne vele tölteni, lehet, hogy kéne még egy medencét csinálni, szerintem tele is lenne a könnyeimmel.